ΑρχικήΑλμυράΤάρτες

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη μπρεζέ ( βλ. συνταγή )
  • 400 γραμμ. γαρίδες
  • 100 γραμμ. μανιτάρια
  • 250 γραμμ. ψάρι (μπακαλιάρος φρέσκος )
  • 2 ποτήρια γεμάτα μπεσαμέλ
  • 2 κρόκους αυγών
  • Παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες και το ψάρι. Περνάμε το ψάρι από το μούλτι  και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ( βλ. συνταγή ). Σοτάρουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες. 

Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ το τυρί τριμμένο, τους κρόκους χτυπημένους  και το ψάρι και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομματάκια, και τις προσθέτουμε μαζί με τα μανιτάρια στη μπεσαμέλ. 

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μία ταρτιέρα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Στρώνουμε το ένα κομμάτι της ζύμης. Προσθέτουμε το μείγμα των ψαρικών με τη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες, ενώνοντας την πάνω με την κάτω ζύμη. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό χτυπημένο. Την ψήνουμε για περίπου 25 -30 λεπτά.