ΑρχικήΑλμυράΤάρτες

Υλικά 

  • 8 φέτα φέτες ελληνικό προσούτο 
  • 500 γραμμ. ελληνικό τυρί κατσικίσιο
  • 500 γραμμάρια τυρί κρέμα

Για τη Ζύμη

  • 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 150 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ζάχαρη 1 κ.γ.
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 φρέσκα σύκα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. 

Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αυγό. Βγάζουμε το  μίγμα από το μίξερ και πλάθουμε μια μπάλα.

Τυλίγουμε  με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το αφήνουμε για 10 'σε θερμοκρασία δωματίου.

Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και στρώνουμε καλά. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και την ψήνουμε για 10 λεπτά.  

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με τυρί κρέμα.

Προσθέτουμε  τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα. Ψήνουμε  στους 180 oC για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή με φέτες προσούτο και φρέσκων σύκων στην κορυφή.