ΑρχικήΑλμυράΤάρτες

Υλικά 

  • 1 δόση ζύμη εβραϊκή ( βλ. συνταγή Ζύμη εβραϊκή για πίττες )

Για τη μπεσαμέλ

  • 300 γραμμ. γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 1 ½ κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά

Για τον κιμά

  • 2 φλιτζάνια κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 4-5 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί ( πχ κεφαλοτύρι )
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι με 3 κουταλιές νερό να βράσει. Όταν πιεί το νερό του, προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και μόλις κάψει, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. 

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ .Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και μόλις κάψει, προσθέτουμε 4 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Μόλις αρχίζει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τον κιμά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε. Τη δουλεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και προσθέτουμε το μείγμα με τη μπεσαμέλ και τον κιμά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί  και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.