ΑρχικήΑλμυράΤάρτες

Υλικά 

  • 1 ½ πράσα
  • 300 γραμμ. ζύμη μπριζέ ( βλ. συνταγή )
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη  και την αφήνουμε για δύο ώρες να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Ανοίγουμε τον φούρνο, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι, σοβάρουμε τις ροδέλες πράσου στο βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όταν είναι έτοιμα και μαλακά, απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μείγμα στα πράσα, τα οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίσει καλά.

Στρώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της τάρτας. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές κατσικίσιο τυρί ( σαν λοφάκι σε τρία τέσσερα σημεία ) και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο, τον οποίον έχουμε πάει στους 200 C.  για πέντε λεπτά.