ΑρχικήΑλμυράΤάρτες

Υλικά 

Για τη ζύμη

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • 150 γραμμ. βούτυρο 
  • 1 κρόκο αυγού
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 πρέζα σόδα ή 1 κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • Όσο νερό πάρει

Για τη γέμιση

  • 3-4 κολοκυθάκια 
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 1/4 Κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γραμμάρια τυρί φέτα
  •  Ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι ν ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη σόδα ή το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που τρίβεται εύκολα.

Όταν είναι έτοιμη, την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε. 

Για τη γέμιση 

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε από πάνω το αυγό καλά χτυπημένο και τη φέτα, λιωμένη με το πιρούνι.

Βάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα, στην οποία έχουμε στρώσει τη ζύμη, προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο τριμμένο πεκορίνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.