ΑρχικήΑλμυράΨάρι

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψάρι ½ -2 κιλά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το ψάρι. Το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μέσα στην κοιλιά του το σέλινο. Τοποθετούμε το ψάρι μέσα σε ένα ταψί και χύνουμε γύρω του το κρασί. Καλύπτουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα ως 175-180 βαθμούς.

Αν το ψάρι είναι φρέσκο κρατάμε το ζουμί που θα έβγαλε στην κατάψυξη. Μπορούμε με αυτό κάποια άλλη στιγμή να φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο Ριζότο. Ο τρόπος αυτός ψησίματος του ψαριού είναι πολύ βολικός για όσους εργάζονται και δεν επιθυμούν το σπίτι τους να μυρίζει ψαρίλα.