ΑρχικήΑλμυράΌσπρια

Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση  

Το βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια  και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα βράζουμε για 3-4' και τους αλλάζουμε το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι  να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κούπα ζουμί για να την προσθέσουμε αργότερα αν χρειαστεί.

Σ' ένα τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και δένουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά.

Τοποθετούμε τους γίγαντες και την σάλτσα σε μια γάστρα ή σε πυρέξ και ψήνουμε  για μιάμιση ώρα σε μέτριο φούρνο.