ΑρχικήΑλμυράΌσπρια

Υλικά 

  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 και  1/3 του φλιτζανιού  ολικής αλέσεως ζυμαρικά (πουγκιά, φιογκάκια κα )
  •  1 φλιτζάνι  ρεβίθια καλοβρασμένα 
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι  κομμένο σε φέτες ( το λευκό και το πράσινο μέρος )
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ρόκα
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια και την επόμενη μέρα τα βράζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα  βάζουμε λίγο βούτυρο και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τον ζωμό. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μακαρόνια. Όταν βράσουν,  προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.  Στη συνέχεια, προσθέτουμε στη σούπα τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι και φλοίδες παρμεζάνας