ΑρχικήΑλμυράΌσπρια

Υλικά

  • 250 γρ - 300 γρ. αποφλοιωμένα ρεβίθια 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
  • μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
  • λάδι 

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα ρεβίθια, από το προηγούμενο βράδυ, στο νερό να φουσκώσουν. Το νερό να τα σκεπάζει. Την άλλη μέρα, τα βράζουμε στη χύτρα περίπου 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, με την πιπεριά, για λίγο ρίχνουμε και το σκορδάκι, μαζί και το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τ'αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το μαϊντανό.

Σε ένα πήλινο σκεύος που σκεπάζεται, απλώνουμε τα ρεβίθια και τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Τα ρίχνουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ξεσκεπάζουμε να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό .