ΑρχικήΑλμυράΌσπρια

Υλικά

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • ½ κούπα λιαστές ντομάτες τεμαχισμένες
  • 1 μεγάλο λεμόνι (το ξύσμα του και το χυμό του)
  • 1 αποξηραμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά ή μία πρέζα από νιφάδες κόκκινης καυτερής πιπεριάς
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 500 γρ. σπανάκι baby
  • 400 γρ. κονσέρβα γάλα καρύδας
  • αλάτι, πιπέρι
  • τζίντζερ κατά βούληση 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις λιαστές ντομάτες, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά (μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν τα ρεβίθια). Προσοχή εδώ, τα ρεβίθια να είναι ήδη έτοιμα βρασμένα.

Προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν .Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλάτι, και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.