ΑρχικήΑλμυράΌσπρια

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο
  • Το χυμό από 1 με 2 λεμόνια
  • νερό - αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό με χοντρό αλάτι ή σόδα μαγειρική. Την άλλη μέρα  τα πλένουμε καλά  τα βράζουμε και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι .  

Προσθέτουμε δυο κούπες από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν αλάτι πιπέρι, την δάφνη, το λάδι και τον κύβο.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2 με 3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 160 βαθμούς.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού κατά βούληση.