ΑρχικήΑλμυράΌσπρια

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 1 μικρό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό καρότο 
  • 1 μικρή πατάτα 
  • μισή μελιτζάνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή 
  • 3 κουταλιές της σούπας κριθαράκι ή ρύζι της αρεσκείας σας
  • 1 ντομάτα κόκκινη ζουμερή για σάλτσα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κόκκινο κρασί 
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμό από κοτόπουλο 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις φακές, το σκόρδο, το καρότο, την πατάτα και την μελιτζάνα .Τα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό μας, το μαϊντανό, το κλωνάρι σέλινο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και την καυτερή πιπεριά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λαδάκι μας και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να χυλώσει. Το ανακατεύουμε να μην κολλήσει.