ΑρχικήΒιβλία

Αν κρίνουμε από το συγγραφικό του έργο, είναι μάλλον προφανές ότι ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης, εκτός από εξαιρετικός μάγειρας,  είναι και πολυγραφότατος!

Μέχρι στιγμής, έχει εκδώσει τρία  βιβλία, τα εξής :  «Νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές»,  «Άθενς Σπεσιάλ- Λε τουρ» και  «Άθενς Σπεσιάλ 2». 

Το «Νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» Μέσα από το βιβλίο του Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές είναι μία μύηση στην καλή ελληνική κουζίνα αλλά και μία απόδειξη μέσα από 88 συνταγές πως η κουζίνα του τόπους μας δεν είναι ούτε περίπλοκη, ούτε χρονοβόρα.

Το «Αθενς Σπεσιάλ – Λε τουρ» είναι μία συναρπαστική περιήγηση στα γαστρονομικά στέκια της πόλης. 

Στις σελίδες του έχει συγκεντρώσει όλα τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό στην Αθήνα, εκείνα που νιώθει σαν στο σπίτι του. Λατρεύει ιδιαίτερα τις ιντερνάσιοναλ γειτονιές της πόλης, όπου μπορείς να βρεις τα πάντα: ουκρανικά, αφρικανικά, ποντιακά, μεξικάνικα, μανιάτικα, κούρδικα, αρμένικα και ακόμη περισσότερα. Επειδή όμως δεν παύει να μαγειρεύει και ο ίδιος, υπάρχει και ένα ένθετο βιβλίο συνταγών…  

Το «Αθνες Σπεσιάλ 2» είναι  ένας πραγματικός θησαυρός  για εκείνους που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις με ιστορία στα στέκια των συνοικιών του κέντρου και στα προάστια.

Και «ψήνεται» τέταρτο! Είναι ήδη στον δρόμο προς έκδοση, θατιτλοφορείται “Athens Uberness”, θα απευθύνεται αποκλειστικά σε τουρίστες ( είναι γραμμένο στα αγγλικά ) και θα περιέχει πληροφορίες κυριολεκτικά για ό,τι μπορεί να ζητήσει ένας ξένος επισκέπτης στη χώρα μας : Από το καλύτερο εστιατόριο, το καλύτερο σουβλάκι, τον καλύτερο καφέ, μέχρι τον καλύτερο γυναικολόγο, τον καλύτερο ταξιτζή, τον σούπερ ξεναγό. Την έκδοση συμπληρώνουν φωτογραφίες 100 Ελληνίδων γυναικών, την ώρα που μαγειρεύουν μέσα στις κουζίνες τους. 

Τα βιβλία του Βασίλη Καλλίδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.