ΑρχικήΓλυκά

Υλικά

  • 1¼ γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι  μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκι  Τζίντζέρ σε σκόνη  (πιπερόριζα)
  • ½ κουταλάκι  κανέλα
  • ¼ γ. ψιλοκομμένο κρυσταλλωμένο τζίντζερ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ γ. ξυνόγαλο
  • ½ γ.  πουρές κολοκύθας
  • ½ γ. ζάχαρη
  • ¾ κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας. ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρούμε 2 κουταλιές από το μίγμα αλευριού και τις ανακατεύουμε με το κρυσταλλωμένο τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την  κολοκύθα, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε ένα μπολ μέσο. Τα προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού. Προσθέτουμε το βούτυρο.

Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα για κάθε βάφλα. 

Προσθέτουμε ό,τι μας αρέσει. Μέλι, καρύδια, σοκολάτα κ.α.