ΑρχικήΓλυκάΓλυκά του κουταλιού

Υλικά

  • 2 κιλά βύσσινα καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βύσσινα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα.

Μετά το βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς περίπου 25 – 30 λεπτά, δοκιμάζοντας ενδιάμεσα με ένα κουτάλι στάζοντας μία σταγόνα σε ένα πιατάκι.  

Όταν στέκεται στο πιάτο και δεν απλώνει η σταγόνα είναι έτοιμο. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.