ΑρχικήΓλυκάΓλυκά του κουταλιού

Υλικά 

  • 1 κιλό δαμάσκηνο απύρηνο 
  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/2 κρασοπότηρο νερό
  • 1-2 ξύλα κανέλας 
  • 1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
  • ασπρισμένα αμύγδαλα 

 Εκτέλεση

Βγάζουμε με προσοχή τα κουκούτσια από  τα δαμάσκηνα. Τα βάζουμε  σε κατσαρόλα  με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να κατεβάσουν τα υγρά τους. Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά,  προσθέτουμε το νερό και την κανέλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε το γλυκό.

Την επομένη, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει το γλυκό μία βράση. Περίπου πέντε λεπτά αφότου έχει έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.