ΑρχικήΓλυκάΓλυκά του κουταλιού

Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό δύο τριών λεμονιών
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε τρία τέσσερα κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει νερό και τον χυμό του λεμονιού. Το νερό πρέπει να τα καλύπτει.

Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κυδώνια. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χύνουμε το νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη. Τα αφήνουμε για τρεις – τέσσερις ώρες.

Στη συνέχεια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι ν αρχίσει να πυκνώνει το σιρόπι. Αποσύρουμε και πάλι και αφήνουμε μέχρι την επομένη.

Την άλλη μέρα, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε ξανά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος, προσθέτουμε τη μία κουταλιά του χυμού λεμόνι.

Αποσύρουμε, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύουμε.