ΑρχικήΓλυκάΓλυκά του κουταλιού

Υλικά 

  • 2 κούπες ροδοπέταλα 
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1/4 κούπας λεμόνι
  • ½  κουταλάκι λεμόνι

Εκτέλεση

Μαδάμε τα τριαντάφυλλα προσεκτικά για να μην πάρουμε μαζί και τους στήμονες γιατί πικρίζουν. Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε και το λευκό τμήμα από τα ροδοπέταλα, αυτό στη βάση τους γιατί επίσης πικρίζει. Μετράμε 2 κούπες. Τα ξεπλένουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό χωρίς να τα τρίβουμε καθόλου γιατί θα μαυρίσουν. Τα στραγγίζουμε.

Τα αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και το ½ κουταλάκι λεμόνι και τα τρίβουμε να μαραθούν.

Τα αφήνουμε να μείνουν 5-6 ώρες και να βγάλουν υγρά και αρώματα. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό να βράσει και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τα ροδοπέταλα μαζί με τα υγρά τους και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 ως 30 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε το γλυκό ζεστό στα αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα μέχρι την επόμενη μέρα.