ΑρχικήΓλυκάΓλυκά του κουταλιού

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ( όχι πολύ ώριμες )
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση 

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες με προσοχή για να μη λιώσουν. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα σε μία στρώση και τις ραντίζουμε με ½ ποτήρι χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 3-4 ώρες, ενώ στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε ανάποδα.

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε τις φράουλες σε μία στρώση. Τις αφήνουμε για πέντε λεπτά να πάρουν βράση.

Ανακινούμε την κατσαρόλα για να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να ανακατεύουμε γιατί να διαλυθούν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα με προσοχή.

Ξαναβράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει πολύ καλά. Ρίχνουμε τις φράουλες ξανά στο σιρόπι και αφήνουμε να πάρει μία βράση και να διατηρηθεί το σιρόπι πηκτό.

Προσθέτουμε την κουταλιά με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό. Αποθηκεύουμε σε βάζα.