ΑρχικήΓλυκάΚέικ

Υλικά

  • 3/4 του φλιτζανιού συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού άγλυκη σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 ελαφρώς χτυπημένο μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστός μαύρος καφέ (φίλτρου)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαύρη ζάχαρη, το αυγό, το λάδι και τη εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ .Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.