ΑρχικήΓλυκάΚέικ

Υλικά

  • 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού έμενταλ τριμμένο
  • 75 γραμμάρια τυρί ροκφόρ ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες ή πράσινες
  • 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και την αναμειγνύουμε με το αλεύρι. Τρίβουμε το μείγμα με τα δυο μας χέρια, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τις ελιές. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνουμε στο φούρνο για 4045 λεπτά στους 200 βαθμούς.