ΑρχικήΓλυκάΚέικ

Υλικά 

  • 2½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
  • αλεύρι για το αλεύρωμα

Εκτέλεση 

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και, όταν ασπρίσουν, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το γάλα, λίγο-λίγο, και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να απορροφηθεί.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Άλειψε μια φόρμα με Bιτάμ. Την αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι να φύγει.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.