ΑρχικήΓλυκάΚέικ

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 1 μέτριο μήλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκι μπέικιν  (1 φακελάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα και το μήλο και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα και το γαρύφαλλο. 

Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν το αλάτι και τις σταφίδες.  

Σε μπολ ανάμειξης βάζουμε το ελαιόλαδο με τις ζάχαρες και το ξύσμα και τις ανακατεύουμε με το χέρι για λίγο.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα καρότου μήλου και το μείγμα του αλευριού. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ( 26 νούμερο).Ψήνουμε το κέϊκ στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με το τεστ του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρό, είναι ώρα να βγει από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. 

Πηγή: http://www.cretangastronomy.gr