ΑρχικήΓλυκάΚέικ

Υλικά

125γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 κούπα καστανή ζάχαρη

¼ κούπας μαύρη ζάχαρη

3 αυγά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κανέλα

¾ κούπας ξινόγαλο

1 κούπα πολτοποιημένες μπανάνες

1 μπανάνα κομμένη κατά μήκος στη μέση

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα προσέχοντας να απορροφηθεί το ένα πριν ρίξουμε το επόμενο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε το ξινόγαλο και τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα απαλό και ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 26x11cm και τοποθετούμε από πάνω τη μπανάνα που έχουμε κόψει στη μέση. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ο C. το κέικ μας είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό βγει καθαρό.