ΑρχικήΓλυκάΚέικ

Υλικά 

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • Βουτυρόκρεμα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 20 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση 

Κτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.

Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θήκες του ειδικού ταψιού αφού πρώτα έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 14-18λεπτά (όχι παραπάνω!!!)

Για την βουτυρόκρεμα, χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν πολύ μαλακό μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.

Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ανακατεύουμε.

Όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά τα κεικακια μας βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και κάνουμε από πάνω ότι σχέδια θέλουμε.