ΑρχικήΓλυκά

Υλικά 

  • 2 φλιτζάνια ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, συν περίπου 30 αμύγδαλα για διακόσμηση
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση 

Στο ειδικό εξάρτημα του μπλέντερ ή στο μούλτι τρίβουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε ¾ του  φλιτζανιού ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να στέκεται. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν περάσουν οι 12 ώρες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε το ¼ της ζάχαρης που μας έχει περισσέψει σε ένα μικρό μπολ. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού. Στη συνέχεια κυλάμε την κάθε μπάλα στη ζάχαρη. Μετά ισιώνουμε τη μία πλευρά ώστε να «κάθεται» στο ταψί η κάθε μπάλα. Της «καρφώνουμε» στο κέντρο από ένα αμύγδαλο ολόκληρο όρθιο και ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά. 

Αν θέλουμε, να φτιάξουμε μακαρόν με γέμιση,  δεν βάζουμε αμύγδαλο ολόκληρο. Φτιάχνουμε μία κρέμα λεμονιού ( βλ. συνταγή ) και ενώνουμε τα μακαρόν ανά δύο αλείφοντας τη μία πλευρά από κάθε ζευγάρι με την κρέμα.  

Τσίμπημα στα ανοικτά κομμάτια ζύμης περίπου το μέγεθος ενός καρυδιού, τους κυλήστε το πρώτο σε μπάλες, στη συνέχεια, σε ζάχαρη. πιέστε ελαφρά ένα σημείο αμύγδαλο για πρώτη φορά σε πάνω από κάθε μπισκότο, έτσι ώστε το ήμισυ του

αμύγδαλο μπορεί να θεωρηθεί. Τακτοποιήστε τα cookies μία ίντσα χώρια στο φύλλο ψησίματος.

Ψήνετε μέχρι τα μπισκότα έχουν γυμνότερο υπαινιγμό του χρώματος, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν μαλακά, 8-10 λεπτά.

(Τα cookies πρέπει να είναι μαλακά όταν αφαιρείται από το φούρνο για να αποφευχθεί η υπερβολική σκλήρυνση όταν

δροσερό.) κρυώσει εντελώς, και να τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχεί