ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • χυμό από ένα μισό λεμόνι

Eκτέλεση 

Πλένουμε με προσοχή τις φράουλες, και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες. Τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα «ξαπλωτές» και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Τις αφήνουμε για πέντε με έξι ώρες για να βγάλουν τα υγρά τους.  Στη συνέχεια τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ( από την ώρα του βρασμού).

Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για αρκετές ώρες. Τις ξαναβάζουμε στη φωτιά και  τις ξαναβράζουμε  για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και αν θέλουμε, ένα μπαστούνι βανίλιας για το άρωμα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά τη μαρμελάδα και τη μοιράζουμε αμέσως σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.