ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά

  • 4 λεμόνια
  • 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα των τριών λεμονιών σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Κόβουμε το τέταρτο λεμόνι σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε τα μέσα στο κατσαρολάκι. 

Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό από τα λεμόνια και το ξύσμα. Τα ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκια και τα καλύπτουμε με ακόμη ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε πάλι και ξαναστραγγίζουμε. Τα ξαναρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα 2 φλυτζάνια νερού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο/χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να αρχίζει να γίνεται παχύρευστο, για 30-45 λεπτά.