ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά 

  • 1 κιλό ώριμα, γλυκά, και σφιχτά μανταρίνια. 
  • 600 γραμμ. ζάχαρη λευκή
  • μέχρι 400 ml νερό (όχι περισσότερο)
  • Μισό ποτηράκι χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση 

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τη φλούδα από 5 μανταρίνια. Τοποθετούμε  τα καθαρισμένα μανταρίνια σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ίνες τους. Τις φλούδες τις βράζουμε σε ξεχωριστό κατσαρολάκι για λιγότερο χρόνο γιατί λιώνουν πιο εύκολα. 

Οταν μαλακώσουν φλούδες και μανταρίνια  ελέγχουμε το γλυκό για τυχόν κουκούτσια. Τα βγάζουμε, αν υπάρχουν, και τα βάζουμε σε ένα κομμάτι γάζας, το οποίο και κλείνουμε.  

Σουρώνουμε καλά τα μανταρίνια και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Τα πολτοποιούμε με το πιρούνι και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις φλούδες.

Ρίχνουμε και τα δύο σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα και τα κουκούτσια, κλεισμένα σε μία γάζα, γιατί βοηθάνε το γλυκό να δέσει καλύτερα.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα. Όταν δέσει το σιρόπι, την μεταφέρουμε καυτή, όπως είναι, σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα οποία μετά αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα μέχρι την επόμενη μέρα.