ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά 

  • 10 μεγάλα  βερίκοκα
  • 1200 γραµµ. Ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 60 γραμμ. κουκουνάρι ( προαιρετικά )

Εκτέλεση

Διαλέγουμε ώριμα αλλά όχι χτυπημένα βερίκοκα. Τα πλένουμε πολύ καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα πυρέξ. Τα πασπαλίζουμε µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.

Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.

Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε  για 1΄-2΄. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη μαρμελάδα 60 γραμμ. κουκουνάρια.