ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά

  • 15 φλούδες από  πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
  • Άφθονο νερό
  • 1 κιλό μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5  η 10 γαρίφαλλα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα  για 10 ή 15 μέρες,  σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις  σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».

Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.