ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά

  • 4 ποτήρια χυμό από ρόδι
  • 2 ποτήρια άσπρη ζάχαρη
  • 1+1/2 ποτήρι ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι
  • Τα κουκούτσια από τα ρόδια
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κλαράκι βασιλικό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε 5-6 μεγάλα ροδοκόκκινα ρόδια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ζουλάμε με τα χέρια μας για να βγει ο χυμός τους. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και ρίχνουμε σε κατσαρόλα 4 ποτήρια από το χυμό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια άσπρη ζάχαρη και 1 και ½  ακατέργαστη.

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό από ένα λεμόνι, το μέλι και τα σπόρια από τα ρόδια. Συνεχίζουμε το βρασμό στην ίδια ένταση περίπου για άλλα 40 λεπτά. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε. Όταν το μείγμα αρχίσει να αποκτά  γυαλιστερό διαυγές  χρώμα είναι σχεδόν έτοιμο.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό. Όταν κρυώσει αφαιρούμε το βασιλικό και τοποθετούμε την μαρμελάδα σε βαζάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.