ΑρχικήΓλυκάΜαρμελάδες

Υλικά 

  • 8 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα 8
  • χυμός ενός  πορτοκαλιού
  • ξύσμα από δύο λεμόνια  και  ½ φλιτζάνι χυμό
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο (όλα ψιλοκομμένα)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ κουτ. γλυκού καυτερό πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι.

Εκτέλεση 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πάρουν τα υλικά τη μορφή μαρμελάδας.

Τοποθετούμε τη «μαρμελάδα» ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Συνοδεύει ιδανικά κρέατα, άσπρα τυριά κα, αλλά μπορεί να φαγωθεί και σαν μαρμελάδα.