ΑρχικήΓλυκάΠαγωτά

Υλικά

  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 9 κροκάδια
  • ½ κούπας γάλα εβαπορέ
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • 3 ασπράδια (προαιρετικά)
  • σάλτσα σοκολάτας (βασικές συνταγές)
  • σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ για το γαρνίρισμα 

Εκτέλεση 

 

Βράζουμε το γάλα. Σε μια μικρή βαθουλή κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια και τα  χτυπάμε  με το σύρμα, μέχρι να πήξουν .

Ρίχνουμε το εβαπορέ και κατόπιν το καυτό γάλα, χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω από νερό που σιγοβράζει κι ανακατεύουμε την κρέμα, ώσπου να πήξει ελαφρά, ώστε να καλύπτει το κουτάλι.