ΑρχικήΓλυκάΠαραδοσιακά γλυκά

Υλικά 

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
  • 4 αυγά
  • άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση 

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.