ΑρχικήΓλυκάΠαραδοσιακά γλυκά

Υλικά  

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 200 γρ. καρύδια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • κανέλα - γαρίφαλο - βανίλια
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα λεμονιού
  • Σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 1/2 ποτήρι μέλι
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.