ΑρχικήΓλυκάΠαραδοσιακά γλυκά

Υλικά 

  • 450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 170 ml αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο 
  • 100 γρ λευκή ζάχαρη
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα ή όποια άλλη γεύση μαρμελάδας σας αρέσει

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο κάδο ρίχνουμε όλα τα υγρά, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Χτυπάμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ για λίγο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία και απαλή ζύμη.

Την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνουμε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 28-30 εκ. Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα. Με το 1/3 της ζύμης  φτιάξουμε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της. Προσοχή στην ταρτιέρα πρέπει να απλώσουμε τη ζύμη και στα τοιχώματα.