ΑρχικήΓλυκάΠαραδοσιακά γλυκά

Υλικά 

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση  

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.

Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια. Ψήνουμε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.