ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά

  • 600γρ σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ  καφέ
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα. Να μην είναι πάνω στη φωτιά πολύ σημαντικό. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.