ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά 

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 450 γρ. κουβερτούρα μαύρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ουίσκι
  • λίγη βανίλια σε σκόνη
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 

Εκτέλεση 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε την βανίλια και το ουίσκι. Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με αυτό και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα να σφίξει.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, κ αφήνουμε να κρυώσει.

Πλάθουμε μπαλάκια, τα βάζουμε άλλα 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα τα βουτάμε στην σοκολάτα. Απλώνουμε για να σταθεροποιηθούν σε αντικολλητικό χαρτί.

Αν δεν θέλετε επικάλυψη σοκολάτας, κυλήστε τα σκέτα στο κακάο.