ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά

  • 1 φλ. βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. φουντούκια  καβουρδισμένα και αλεσμένα
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη 

Για το Γλάσο

  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση 

Στο μίξερ κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο. Ψήνουμε  την σοκολατόπιτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να  κρυώσει και στην συνέχεια περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.