ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά

  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 25 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 9 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20gr κονιάκ 

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλεύρια αραιωμένο σε λίγο γάλα, ανακατεύουμε καλά, τ' αφήνουμε να βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους, τους προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα. Στη συνέχεια βάζουμε  το βούτυρο, το κονιάκ, και χτυπάμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε έξι ατομικά πυρέξ είσαι ένα μεγάλο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε.