ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. σοκολατένια cookies
  • 100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Ξύσμα από πορτοκάλι ή 1 λίγο λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βιτάμ. Σε ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης  και στρώνουμε το μίγμα του μπισκότου. Καλύπτουμε τη βάση μας με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από πάνω.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε  την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα το ξύσμα ή το λικέρ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση της τάρτας, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα απλωμένη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι.