ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά 

Για το παντεσπάνι

  • 250 γρ αλεύρι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 50 γρ κουβερτούρα
  • 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια 

Για τη γέμιση

  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ βούτυρο
  • 300 γρ άχνη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα φουντούκια
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο ή πικραμύγδαλο  

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να μπορούν να γίνουν κορυφές από το μίγμα όταν το σηκώνουμε με ένα πιρούνι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά - σιγά στα αυγά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα φουντούκια αλεσμένα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 40 - 45 λεπτά.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια.

Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γάλα και το λικέρ αμαρέτο μέχρι να γίνουν κρέμα.

Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ.

Απλώνουμε τη μισή γέμιση στο κάτω παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλα και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα.