ΑρχικήΓλυκάΣοκολάτα

Υλικά  

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά

 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη.

Βουτυρώνουμε 12 θήκες για καπ κέικ, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά.