ΑρχικήΓλυκά

Υλικά  

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά  
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι Amaretto (λικέρ με γεύση πικραμύγδαλο)
  • 40 - 45  μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 4 - 5  φλιτζάνια διπλό εσπρέσο σκέτο, κρύο
  • 100 - 125 γρ. κουβερτούρα, χοντροτριμμένη
  • 125 γρ. κακάο

Εκτέλεση 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο .Στην συνέχεια  χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ποτού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Ανακατεύουμε τον κρύο καφέ με το υπόλοιπο ποτό σε ένα μπολ. Εκεί βουτάμε στιγμιαία ένα-ένα τα σαβουαγιάρ.

Στρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ με μία στρώση μουσκεμένα σαβουγιάρ. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν οι στρώσεις. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.