ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 125γρ. βούτυρο 
  • 80γρ. ζάχαρη, άχνη
  • 175γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο αβγού
  • βανίλια, φρέσκια 
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια.

Προσθέτουμε  σιγά σιγά τα αβγά και μετά τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την  ταχύτητα ρίχνουμε το αλεύρι . Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν  μια ομοιόμορφη ζύμη.

Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες .