ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 200 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο
  • 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγού 
  • 4 κουταλιές της σούπας  κρύο νερό 
  • 2 ασπράδια αβγού 
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη .Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το τρίβουμε με το αλεύρι.

Ρίχνουμε τους κρόκους και το νερό και κάνοντας την ζύμη τρίματα .

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη ή τη βάζουμε μέσα σε μια σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο.  

Τρυπάμε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι.