ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά

  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη 
  • 150 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο 
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη-άχνη
  • 1 αβγό
  • 1 σκόνη βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε με την τριμμένη  αμυγδαλόψιχα ,το κομμένο βούτυρο  σε μικρά κυβάκια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. 

Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο και όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη την ανοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη.