ΑρχικήΓλυκάΤούρτες - Τάρτες

Υλικά 

  • 6 φύλλα ζελατίνας 
  • 200 γραμμ. Ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι 
  • 200 γραμμ. Κατίκι. 
  • 200 γραμμ. Μασκαρπόνε 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο (τσάιβς) ή άνιθο 
  • Αλατοπίπερο  
  • Χυμός ενός λεμονιού 
  • Μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό 
  • 2-3 ρόδια καθαρισμένα ( θα χρειαστούμε μόνο τα σπόρια ) 

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.  

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.  

Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τις ζελατίνες και το ρίχνουμε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.  

Σε μία στρογγυλή φόρμα  χωρητικότητας 1 κιλού βάζουμε διάφανη μεμβράνη (καλύπτουμε τα τοιχώματα και φροντίζουμε να εξέχει και λίγο ώστε να μπορέσουμε μετά να την τραβήξουμε στο ξεφορμάρισμα).  

Αφού το ντύσουμε αδειάζουμε το μισό μείγμα τυριών. Προσθέτουμε τα τρίμματα καρυδιού με το σχοινόπρασσο ( ή τον άνιθο ). Από πάνω αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια για να γίνει ομοιόμορφη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Την  αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ή από την προηγούμενη πριν τη σερβίρουμε. Λίγο πριν τη σερβίρουμε, την ξεφορμάρουμε με προσοχή και τη γαρνίρουμε με τα σπόρια  ροδιού.